Skip to content
Home
ProductArchitectureStudioContactSearch

Il Sereno Penthouse Suite

Torno, Lake Como

2021

Il Sereno Penthouse Suite
Torno, Lake Como2021

The 150-square-metre Penthouse Suite is located in a building adjacent to the Sereno hotel and is accessible by a separate elevator. Like the main hotel, the design has a strong sense of place and use of natural materials from the region. The Penthouse also showcases innovative use of rich materials, including Canaletto walnut ceilings, Verde Alpi stone walls and Ceppo di Gré local stone floors.
In particular, Venetian terrazzo floors are combined with geometric tiles of Ceppo for a new and classic look, while the bedroom wall is also made of Ceppo, specially grooved to provide additional texture. Continuing with local stone, rich, green Verdi Alpi stone was chosen to cover the living room wall. Interiors feature a blend of bespoke pieces, contemprary pieces and design icons, which dialogue with each other between a large living room, a dining space, two bathrooms and a main bedroom, all offering spectacular views of the lake. Outside, guests can enjoy an additional 50-square-metre grass garden around the perimeter.

ph Sara Magni

ph Sara Magni

ph Sara Magni

ph Sara Magni

ph Sara Magni

ph Sara Magni

Related Projects